Skip to main content

När Domino i Linköping säger ”tryggare kan det inte bli” och ”vi märker vad du gör” brukar det handla om märkutrustning för tillverkningsindustrin. Numera gäller det även deras nya säkerhetslösningar från Läns Alarm. 

LÄGGER MÄRKE TILL ÄGGEN

Domino med svenskt säte i Linköping levererar märkutrustning för tillverkningsindustrin. Bland kunderna finns till exempel Arla, Astra Zeneca, Sandvik, Absolut, Unilever – och därtill är uppskattningsvis 95% av alla ägg som säljs i Sverige märkta med Dominos utrustning. I sitt showroom visar VD Peter Jidskog upp en arsenal av olika exempel – det skjuts både med bläck och med laser.

– Laser växer mer och mer. Laser kräver ingen förbrukning men är förknippat med en högre kapitalkostnad, så det är produkten som ska märkas som styr helt och hållet. Det finns en stor efterfrågan på såväl bläckstråle- som etiketteringsmärkning.

VALDE LÄNS ALARM

Peter berättar om hur företaget under sitt tidigare namn hade ett föråldrat larmsystem. När det skulle bytas ut 2010 föll valet på Läns Alarm.

– Läns Alarm var ett etablerat namn på marknaden, men framförallt presenterade dem en bra lösning med allt paketerat och med möjligheter till utökning.

Samarbetet har fortsatt sedan dess. 2012 flyttade företaget till nya lokaler, Läns Alarm ordnade säkerhetslösningar på den nya adressen. Samtidigt bytte företaget namn och blev Domino Sweden efter det brittiska tillverkningsbolaget Domino.

– Det finns en styrka i att heta det man säljer, Domino finns i 120 länder med 200 distributörer totalt.

”ETT JÄTTESMIDIGT SYSTEM”

I vintras hade Domino påhälsning av en utomstående person i sina lokaler under tiden som en ensam medarbetare satt kvar och arbetade på kontoret. Det visade sig vara en teknikintresserad person som passade på att fylla en plastpåse med datorer och mobiltelefoner från kontoren han passerade. Incidenten resulterade omedelbart i att polis tillkallades och personen greps. Strax därpå ringde Domino till Läns Alarm som utrustade byggnaden med ett passersystem.

– Ett jättesmidigt system som fungerar väldigt väl. Nu finns ingen risk att man glömmer att låsa dörren eller att det är öppet om någon är kvar på kontoret. Dörrarna är alltid låsta, och det är samtidigt mycket enkelt att passera in om man har en liten bricka.

– Dessutom har Läns Alarm satt in kameror vid alla dörrar. Väldigt bra kameror får jag säga, man ser jättebra, och dom spelar in alltid.

”PERSONALEN HAR BLIVIT TRYGGARE”

Om larmet går kan larmcentralen titta på bilderna från kamerorna, göra utryckning direkt och sdnabbare tillkalla polis. Men sedan incidenten i vintras har det inte blivit fler mer.

– Nej, som tur är! Samtidigt så har personalen blivit tryggare bara genom att vi skaffat det här, plus att det säkert skrämmer bort bovar också.

Läns Alarm kom snabbt och löste det på ett utmärkt sätt”

BRA SUPPORT

Domino kan med sitt fullsortimentslager på plats i Linköping snabbt vara på plats ifall någon kund får problem med sin utrustning.

– Det är en styrka vi har, vi har oerhört bra service och support. Samma sak är det med Läns Alarm. Vi har förvisso bara haft problem en enda gång – det visade sig vara en rörelsedeckare som jobbade när den inte skulle – men Läns Alarm kom snabbt och löste det på ett utmärkt sätt. Det tycker jag är viktigt, och är en av anledningarna till att jag utan tvekan rekommenderar Läns Alarm till andra företag. Det de levererar blir väldigt bra.