Skip to main content

Aldrig tidigare har väktare och polis fått snabbare och mer exakt information om incidenter och gärningsmän. Läns Alarm presenterar Observer Direct – företagsmarknadens främsta koncept för liveövervakning med kamera.

Kameraövervakning för företag

Kameraövervakning är ett effektivt sätt att motverka bland annat inbrott, stöld och skadegörelse.

Sedan den nya kameraövervakningslagen trädde i kraft 2013 har allt fler företag intresserat sig för fördelarna med kameraövervakning som skydd mot inbrott. Ett larm med kameraövervakning är det bästa verktyget för att motverka inbrott, stöld och skadegörelse samtidigt som det kan minska risken för brand, hot och våld. Skulle någon, övervakningen till trots, göra ett inbrottsförsök kan vår larmcentral följa gärningspersonen live och ge väktare och polis värdefull information inför ett gripande. Inspelningen lagras även i HD-kvalitet, hos både dig och oss, vilket blir viktigt bevismaterial för identifiering och kartläggning av händelseförlopp.

Liveövervakning i hd-kvalitet

Observer Direct är företagsmarknadens främsta koncept för liveövervakning med kamera. 

Hur många övervakningsklipp har du inte sett där bildkvaliteten är så låg att det är svårt att överhuvudtaget se vad som sker i bild? Glöm det och lär istället känna Observer Direct som kan ge dig liveövervakning i HD-kvalitet! Observer Direct är en unik kameralösning, skapad för professionell användning. Kamerorna kommer från Axis, vilket gör det fullt möjligt att direkt i systemet integrera innovationer som Lightfinder där kameran är så ljuskänslig att den kan leverera färgbilder i så lite ljus som 0,18 lux och Forensic Capture, som reducerar brus och visar varje enskild detalj i bilden på bästa möjliga sätt, även i svåra ljusförhållanden. Med teknikens hjälp kan vi kamerorna programmeras att reagera exempelvis när någon rör sig på ett otillåtet sätt inom ett visst område. På så sätt kan kameran slå larm när en osynlig gräns bryts. Den kan också programmeras att endast larma när någon går in respektive ut ur en yta. Den här typen av videoanalyser har många användningsområden.

Trygghet för personalen

Många företag väljer att skaffa kameraövervakning i sina lokaler för att skydda sin personal och minska risken för inbrott och stöld. Att larmet och kamerorna är uppkopplade till larmcentral innebär snabb och korrekt åtgärd vid en incident men även en trygghet för personal som jobbar i utsatt miljö eller är ensamma när de öppnar och stänger. Larmcentralen finns alltid där om det händer något.

Med Observer Direct erbjuder vi i första hand trygghet till dig och dina anställda. I andra hand ser vi till att du får behålla det som är ditt – produkter, maskiner och allt värdefullt. Ditt larm och kameraövervakning är uppkopplat till vår larmcentral som är bemannad dygnet runt, året om. Med en app och Mina Sidor kan du dessutom larma av och på och hålla koll på ditt system, var du än befinner dig. En bra säkerhetslösning ger en problemfri vardag, som i sin tur leder till hög lönsamhet.

Exceptionellt hög uppklarandekvot

Kameraövervakning är också ett effektivt sätt för företag att skydda sina tillgångar utomhus och motverka inbrott, stöld och skadegörelse. 

Med kameraövervakning finns larmcentralen alltid på plats och kan agera i realtid dygnet runt och snabbt sätta in rätt åtgärd om larmet går. Larmoperatörerna kan exempelvis använda sig av högtalarutrop för att avvärja en pågående situation eller tillkalla väktare och polis. Aldrig tidigare har väktare och polis fått snabbare och mer exakt information om incidenter och gärningsmän. 

Företag som valt att uppgradera till Observer Direct ser en markant förbättring i antalet lösta fall – både när det handlar om att stoppa ett pågående brott och att i efterhand utreda vad som hänt. I många fall har långvariga problem med stölder och inbrott upphört helt. Under 2015 skedde mer än 200 gripanden på drygt 300 utryckningar.

”Företag som valt att uppgradera till Observer Direct ser en markant förbättring i antalet lösta fall”